Sommertur Skjern Å

8 klasse og lige begyndt efter sommerferien. Så skal der rystes sammen og det er der efterhånden tradition for at gøre på en lille to dages tur. Denne gang skulle vi sejle i kano på Skjern å. Vi skulle sejle fra M.E.S. søen i Brande. Ved ankomsten afleverede alle deres bagage. Den blev læsset på en trailer og kørt ud i skoven hvor vi skulle overnatte.

Bagage stuves i trailer.  
Skolerne i Herning kommune har et samarbejde hvor de låner udstyr af hinanden. Gellerup skole råder over en trailer med 10 kanoer og redningsveste. Den havde vi fået klasselæreren til at booke denne weekend. Det var gratis at låne kanoerne men der skulle betales 50 kr. pr kano pr dag for at sejle på åen, men det var stadig billigt. Preben havde lovet at komme med kanoerne og han var meget præcis.
Kanoerne kommer  
Alle eleverne blev iklædt redningsveste, også de voksne og kanoerne blev fordelt. Før afrejse var der en lille briefing om hvordan man opfører sig i en kano og hvad man skal passe på. Skjern å er meget vandfyldt og nogle steder er strømmen stærk så hvids man holder fast i grenene fra træerne på bredden, kan man let kæntre og det er jo ikke så sjovt. 
Briefing.  
Vi havde aftalt at hver gang vi sejlede under en bro, eller skulle ud af kanoen for at komme forbi en forhindring, skulle vi vente til vi alle var samlet. Det er sjovere at sejle hvis man er mange og sejler man ind i brinken et par gange, kommer man hurtigt bagud.
Vi venter på de andre.  
Vi gjorde rast ved Brande camping, hvor vi i forvejen havde meldt vores ankomst. Her skulle vi spille minigolf. Det var billigt 10 kr. pr mand. Det var et herligt afbræk i sejleriet, det er jo ikke alle der er fødte sømænd og damer. Et par forældre havde lovet at komme med sandwich til middag, og hold da op nogle sandwicher de havde lavet.
Minigolf.  
Der var et net opstillet på et grønt område af campingpladsen. Det var der nogle af eleverne der havde opdaget, og der gik ikke længe før de fik gang i noget volleyball. Inden længe var alle ungerne med og de spillede i næsten en time, vi nænnede ikke at stoppe dem. Da legen dødede ud sejlede vi videre.
Volleyball  
Vel ankommet til Sandfeld rast skulle teltlejren rejses. ungerne havde selv medbragt telte. Det var ikke alle telte der havde overlevet den festival, de sidst havde været på. Så ungerne fordelte sig i de telte der var. Der var endda et par knægte der var så heldige at komme til at sove hos pigerne.
Teltene rejses.  
Brian kom med en trailerfuld brænde. Han havde også medbragt en skovsav og med den tryllede han et par finske komfurer frem. Et finsk komfur er et stykke træstamme hvor man saver 3 - 4 spor 3/4 ned i stammen, man kan derefter tænde i midten med lidt tændvæske og den vil brænde ligeså fint indefra. Vi havde faktisk medbragt en kedel, som vi kogte vand i på "komfuret" så vi voksne kunne få kaffe og ungerne varm kakao.
Brian savfører  
Vi havde medbragt lidt legetøj i form af en lang elastik, lavet af bilslanger bundet sammen. Den blev brugt til brungyrun.
Læreren skal lige vise hvordan...  
Vi havde også en gammel udtjent børnecykel med. Den blev brugt til cykelkast, hvem kaster længst? det er ikke så let som man tror.
Cykelkast.  
Nogle af ungerne hoppede i åen for at få sig en dukkert.
Badetur.  
Aftensmaden lavede ungerne selv over bål.
Mad over bål.  
Om aftenen var der lige en tre stykker der syntes de trængte til et bad....
Nat baderne.  
De finske komfurer brændte lystigt. og der blev hygget til klokken meget sent.
Finsk komfur.  
Næste morgen blev vi vækket af regnen. Det væltede ned i lår fede stråler. øv øv øv.
Pisse lorte regnvejr.  
Nå men ungerne tog det med højt humør og mens rundstykkerne gled ned, klarede det ligeså stille op, og det blev opholdsvejr.
Morgenmad.  
Vi fik pakket lejren sammen, alt var pisse vådt men hvad, vi skulle jo hjem i dag. så vi kunne jo vaske og tørre når vi kom hjem.
Lejren pakkes ned.  
Vi skulle sejle til Hytten dambrug hvor vi havde fået lov til at gå i land. Det må man ellers normalt ikke, men der var heldigvis en der kendte ejeren så det....

Kanoturen blev en dejlig tur, men desværre fik vi en byge undervejs og i en kano på åen er det ikke let at finde ly. Vi tørrede heldigvis hurtigt.

Kan man ikke ramme indsejlingen så må man jo i vandet.

Malene i vandet.  
Vel hjemkommet fik vi læsset kanoerne på traileren igen, og Preben kørte hjem og vaskede dem før aflevering.

Det havde været en dejlig tur og børnene havde hygget sig.

Traileren pakkes.