Sommertur til København

Den kønne del af forældrerådet

Tobias foran Rottehullet

Fælles morgenmad i Glyptotekets have

Proviantering ved pølsevogn

Storkespringvandet

Rosenborg slotspark

 

Ripley's Belive it or not

Det er nu begyndelsen af 9 klasse og vi skal til at ryste klassen sammen igen. Der har været helt klare udmeldinger om at vi absolut ikke skal sejle i kano denne gang. Eleverne er vel efterhånden også så store at det mere er storbyen end naturen der kalder.

Her i 9 klasse plejer de at være i København med skolen, det skal de også i år. Men læreren har givet udtryk for at det for dem er upraktisk hvis de skal i Tivoli og man tager ikke til Kbh. uden at være i Tivoli. Vi greb derfor denne chance og inviterede ungerne på en to dages tur nu er der jo efterhånden tradition for at vi overnatter på vores sommer tur / ryst sammen tur.

Eleverne skulle have fri om fredagen pga. rabatten til Tivoli. Der gives rabat til skoleklasser, dog kun på hverdage, og vi kunne simpelthen ikke nå at komme i Tivoli hvis vi først kørte med toget efter endt skoletid. Vi kørte med tog fra Brande banegård, der er mere roligt og det gør det nemmere at overskue flokken. Så gør det heller ikke noget at man sparer en lille smule frem for at køre fra Herning. Undervejs fik vi eleverne til at skrive deres mobilnr. i et lille hæfte så vi altid kunne få fat på dem, ligesom de fik forældrerådets mobil nr. Ved ankomsten til København gik vi direkte til Danhostel Copenhagen city. Det ligger ikke langt fra Tivoli og dejligt centralt så vi ikke behøvede at bruge offentlig transport.

Jeg havde ringet om morgenen og aftalt at de rengjorde et af vores værelser så hurtigt som muligt, så vi havde et sted at slippe af med vores bagage. Vi ankom ved middagstid og måtte vente et kvarters tid det var alt. Vandrehjemmet er meget lækkert med bad på værelserne og de som havde prøvet andre vandrehjem var meget begejstrede. De har en smart måde at styre ungerne på. Vi fik fire værelser fordelt på fire etager. Man får et kort (ligesom et dankort) og kan kun komme af elevatoren på den etage man bor på. Smart så der er ikke nogen på gangene der ikke skal være der.

Efter at have lagt bagagen drog vi til fods mod Christiania. Under vejs gik vi gennem gaden som blev brugt til optagelserne til Huset på Christianshavn. Christiania var en skuffelse for de fleste. Efter at pusherstreet er revet ned sker der ikke en skid. Dog skal nævnes at da vi gik gennem gaden med mig forrest kom der en mand hen og spurgte om jeg skulle have mere af det jeg fik i aftes... Hold kæft hvor var der nogen af de seje drenge der fik noget at snakke om.

Vi var enige om at man sagtens kunne undvære at se Christiania en anden gang. Ellers tror jeg man skal ofre på en guide. Vel ude af Christiania gik vi mod centrum undervejs kom vi forbi Frelser kirke og mange af ungerne ville gerne op i tårnet, det var en god oplevelse. Vi havde heldigvis lagt et meget løst program så der var masser af tid til pludselige indskydelser. Vi gik via Knippelsbro forbi Christiansborg og ind på Strøget. Her slap vi ungerne løs, med en formaning om at passe på lommetyve og et tidspunkt hvor vi skulle samles på Rådhuspladsen. Når vi mødtes skulle de helst have spist.

Samlet igen, gik vi til vandrehjemmet hvor værelserne blev fordelt, dette sørgede ungerne selv for det vil vi ikke blande os i, de er nu også vandvittig dygtige til det. Pigerne fik et værelse for dem selv. Da vi var kommet på plads fandt vi det frem vi skulle have med i Tivoli og drog af sted. Da vi havde gruppebillet kunne vi gå direkte ind i tivoli fra  den indgang der vender mod vandrehjemmet så det var jo let.

Ungerne fik turbånd og der var også et til "læreren" som i denne situation var Bente fra forældrerådet, dette solgte vi til en ungersvend for 175,- ja Bente mente nu nok hun kunne have fået 200,-. Pengene brugte vi senere på aftenen til en lille irsk kaffe. Vi ankom til Tivoli ved 17-18.00 tiden og vi så ikke ungerne før efter midnat. Forældrerådet havde derfor god tid til at nyde parken og hinandens selskab, det var hyggeligt og hold op hvor blev der grinet. Efter midnat var der et lysshow på søen, hold fast hvor var det flot. Ved 1.00 tiden vente vi snuden mod vandrehjemmet, det var jo med at komme i seng, næste dag skulle vi være ude kl. 09.00.

Næste morgen mødtes vi i forhallen og efter at have afleveret sengetøj gik vi til haven på bagsiden af Glyptoteket. Her havde Bente og Charlotte købt ind til morgenmad hos en lokal købmand. Så det var morgenmad under åben himmel, dejligt. Vel afspiste gik vi på Hovedbanegården og parkerede vores bagage i deres bokse. Derefter shopping på Strøget igen, ungerne ville jo gerne så de fik tre timer fri handel med mødested Storkespringvandet. Forældrerådet sneg sig ned til kanalerne og tog en kanalrundfart.

Da alle var samlet gik vi mod Rosenborg slot, undervejs gik vi i rundetårn, dette var ikke planlagt men vi havde masser af tid til at se det som ungerne gerne ville se under vejs. Vi havde bestilt tid på Rosenborg slot da vi var en skoleklasse og de ellers ikke vil have en så stor gruppe. Det var spændende at se kronjuvelerne, nogen brugte mere tid end andre. Efter dette måtte vi slippe ungerne løs i slotsparken så de kunne få brugt noget energi.

Da alle var klar til at gå videre tog vi turen op ad strøget, under vejs var der lige en fulderik der skulle hjælpes, han var faldet ned af den skraldespand han sov på. Oppe ved Rådhuspladsen ligger Ripley's Belive it or not, sjovt sted med en masse mærkelige fænomener fra hele verden der var vi alle inde, vi fik grupperabat og HC Andersen museet med oven i hatten.

Herefter aftensmad efter eget ønske, nogle spiste på Burger King andre på banegården. Efter at have hentet vores bagage gik turen hjemad, det havde været en dejlig tur. Alle havde hygget sig og syntes det var dejligt at der havde været så løst et program at der var tid til improvisation. Ungerne havde været fantastisk dejlige og der havde end ikke været antydningen af uoverensstemmelser eller misfornøjelse.