Hjemmelavet fælgrens der virker

   Når først fælgene er blevet meget beskidte, ikke bare af almindelig snavs, kan det være svært at få dem helt rene. Her er hjælpen nær, ned i den nærmeste kiosk eller tankstation, her har de som regel et eller andet på spray eller forstøver. Men, men, men.... det virker bare ikke særligt godt, hvis fælgene er meget beskidte, det er som regel bremsestøv der har brændt sig fast, sammen med små jernpartikler fra bremseskiverne. Kan det fjernes med de midler, man kan købe i "håndkøb", er det sikkert at foretrække, men kan det ikke det, er der her opskriften på en fælgrens, som med garanti virker.

Du skal bruge
Plastik spand Vand Saltsyre Grundrens Forstøverflaske Gummihandsker Børste scotch brite Rigeligt vand
   Som du nok kan se, er det meste af det du skal bruge, noget du har i forvejen. Brug gummihandsker og gå udenfor både når du blander, og når du vasker fælge, det stinker fælt. Lav en blanding der passer til forstøveren. Start med at hælde 7 dele vand i en spand eller lign. Derefter 2 dele Grundrens ( den man bruger når der skal males ) til slut 1 del saltsyre. Hæld det på forstøveren, og så er det ellers med at få vasket fælge. Tag en fælg af gangen, forstøv fælgrens ud over og lad det virke ½ til et 1 minut, vask med en børste eller lign. Jeg bruger tit en hvid scotch brite svamp, HUSK den skal være hvid, hvis man ikke trykker ridser den næsten ikke, prøv dig frem. Så snart skidtet på fælgen er løst, skylles med rigelige mængder vand, skyl især bremsecalipre og skiver, de tager ikke skade af den smule syre, bare de bliver skyllet grundigt af, og de ikke står med det på for længe, derfor en fælg af gangen.

   Når fælgene er tørre, kan du med fordel give dem en omgang voks eller lakforsegler. Det forhindrer ikke at de bliver beskidte, men letter den normale rengøring. Fælgrensen er også god til navkapsler, tag dem af når du gør dem rene, det samme gælder når du skifter til vinterhjul, gør alufælgene rene både på for og bagside inden du lægger dem til opbevaring.