Grill-grej

Her kan du se noget af det grej vi bruger, når vi griller.

Klik her for at se et større billede

 

Askefang. Da jeg ikke vil betale ekstra for at få en model gold med askefang, har jeg fundet på dette. Jeg har købt en rustfri foderskål til dyr, den kan sagtens hænge i det originale ophæng, og kan tage meget mere aske end den oprindelige bakke.

Det lille plasthåndtag på det øverste luftspjæld, kan købes som reservedel, der hvor de handler med Weber. Det er ikke sikkert ekspedienten er særlig samarbejdsvillig, men vær standhaftig, det betaler sig!!! Det er et håndtag, som sidder på de dyreste modeller. Håndtaget koster 35-50 kr. og det vil jeg godt give, for ikke at brænde fingrene…
Lågholderen. Den er uundværlig! Det er dejlig let at slippe af med låget, frem for at skulle lede efter den lille krog, indvendig i låget.
Denne praktiske redskabsholder, som lige er til at hænge på kanten, gør at du altid dine redskaber indenfor rækkevidde, når du griller.

   

Redskabsspyddet her lavede jeg for at have mere plads til mine redskaber. Den er god at have, når den står på fast underlag har den tre ben, men er der græs eller lign. kan jeg tage foden af, og stikke spyddet i græsset.  
Handskerne vi bruger, er langskaftede svejsehandsker fra Harald nyborg. De tåler en hulens masse varme, og så er de billigere end traditionelle grillhandsker.
Briketterne vi bruger er de australske heat beads briketter. De brænder jævnt og længe. Jeg kender nogen, der bruger forskellige briketter, alt efter om det er kort eller lang tid, der skal grilles. Jeg bruger kun et fabrikat briketter. Så kender jeg dem og ved hvordan de opfører sig…  
Grillstarteren er et must. Engang troede jeg det var noget opreklameret gejl, men efter at have prøvet at tænde op, en blæsende dag på en campingplads, på gammeldags maner, og hvor genboen havde en grillstarter. Opdagede jeg hvor hurtigt det var, og siden har jeg ikke brugt andet. Man kan sagtens bruge andet end Webers, men da den er større end de fleste, er den perfekt til en 57'er.
Når vi en sjælden gang bruger optændingsblokke, bruger vi Webers, ikke for at være snobbede, jeg ved godt man kan købe et helt vognlæs, til ingen penge i Harald Nyborg, men føj hvor de stinker. Prøv at tage ud på en campingplads omkring spisetid....
Til optænding bruger vi for det meste en lille rustfri skål købt på genbrug. Vi hælder 2 lågfuld sprit i. Det brænder godt, det lugter ikke, og så er det billigere end optændingsblokkene. Skulle det blæse, eller er det meget koldt, får den et ekstra låg sprit…
Klinkerne her bruger vi til at bage på. Pizza, brød og  kager, den store er købt for 25,- i Råd & Dåd, de to små er vareprøver fra Bauhaus.
 Vi har købt en gammel støbejerns stegepande, også på genbrug. Håndtaget er fjernet, så låget kan lukkes. Den er fantastisk til glaserede perleløg og spejlæg osv.
Dette er egentlig låget til en stegeso i støbejern, men den fungerer godt som pande til mindre portioner, bløde løg og lign.

Jeg har også en stor Gourmani støbejernsplade. Den er god til medistepølse, frikadeller og sådan noget….  
Grillringen med spyddet, er noget af det sidste vi har fået, den kan lave kyllinger, så englene synger. Den er købt hos Kuhrt, på www.howtogrill.dk og er fantastisk stykke legetøj, som vi forventer os meget af.
Stegholderen er god til tilberedning af steg på grillen. Ikke fordi man ikke kan grille direkte på risten, for det kan man sagtens. Men fordi man kan forberede stegen i køkkenet, og så bære den ud til grillen. Når stegen så er færdig, er det let at bære den ind igen.
Brødholderen er Perfekt til at lune brød på, uden at brødet bliver sort eller brændt. Er også ideel til bagte kartofler, og i det hele taget til at give mere plads i grillen. Holderen placeres direkte ovenpå den almindelige rist.
Dette er et gammel håndtag fra et campingkogesæt, det er perfekt til at håndtere små skåle i grillen.

Vi har en masse små rustfri skåle, de er købt i genbrug. Vi bruger dem til at lave sovs i, de er også perfekte til at varme rødkål og lign i.
Rustfri bradepande fra genbrug, koster 5,- og er ideel som drypbakke. Noget lettere at rengøre en foliebakkerne fra Weber, og så koster de næsten gratis.
Stor aluminiums bradepande, god til grøntsager hvis man er mange.
Grillbørsterne man kan købe rundt omkring, koster en formue, men jeg fandt disse i et byggemarked, langt væk fra grilltilbehør, så koster de kun en tier.