Geocaching

 

 

  Geocaching er en udendørs skatte jagt hvor deltagerne benytter gps for at finde skatte, kaldet “caches” over alt I verden. Den typiske skat er en vandtæt beholder indeholdende en logbog og evt. forskellige former for bytteting, typisk legetøj eller lign. Dog altid af ringe værdi. Der er pt. over 2.000.000 aktive registrerede ”skatte” fordelt på over 100 lande rundt om i verden. Ja selv på Antarktis er der skatte.

 Vi kom selv ind i sporten efter at have set noget om det i tv. Først købte vi en håndholdt gps på nettet. Spændende den dag den kom og vi skulle ud og finde vores første skat. Efter at have fundet den var vi fanget. Senere kom et vennepar til og vi har det første år vi har været med, funder ca. 250 skatte. Det har givet mange dejlige ture i skoven, hvor vi har tit haft kaffen med. Det der er så dejligt ved denne sport er at vi kommer ud, det gjorde vi ellers ikke. Man kan sige at gps’en har samme funktion som fiskestangen har for fiskeren og geværet har for jægeren. Vi kommer ud af hulen og får noget frisk luft. Vi har været tæt på naturen og set stålorm, firben og rådyr. Vi har set de mest fantastiske udsigter, sjove træer og underlige bygningsværker.

 Geocaching er en sport for hele familien. Hos os er det mig, manden i huset, der brænder mest for sporten og alt hvad der følger af muligheder med computeren. Fruen kan bare godt lide at komme ud at gå. Den ene af sønnerne kan godt lide den del der har med gps’en at gøre og den anden søn elsker at finde skattene. Så vi har også fået nyt indhold til ferierne.

 Skulle nogen få lyst til at prøve kræfter med sporten, stiller jeg mig gerne til rådighed til en guidet tur i skoven.

 Der er også mulighed for at læse mere på:

www.geocaching.com www.geocaching.dk http://geocachingclassic.dk/ 

Der er også mulighed for at downloade denne folder der fortæller om geocaching

 

Copyright ® 2009 Multimand.dk